Fioletowy Serial Violetta: Przepisy Angie.

Tłumacz ♥

Przepisy Angie.


_________________________________________________________________________________


  1. Kwiaty ciasteczka
















Witajcie przyjaciele, dzisiaj zdecydowanie jestem w miłosnym nastroju, bo ktoś zostawił mi piękny bukiet kwiatów przed drzwiami ! I to właśnie one zainspirowały mnie do wykonania nowego  przepisu : ciastka w kształcie serca, które  są przedstawione tak, jakby były kwiatami!
                                                             ♥♥♥
Składniki:

02_01bis_ingredienti
Oto, co trzeba do moich słodkich ciastek:
500 g kruchego  ciasta
10 drewniane wykałaczki
Lukier królewski
Trochę dżemu
Cukru pudru do dekoracji
Barwniki spożywcze                     
Klej cukierniczy do dekoracji

                                                        Przygotowanie:
02_02_cotturaNajpierw włączamy piekarnik i nastawiamy go na 160 stopni.Potem wałkujemy ciasto na tortownicy,posypcie ją mąką wtedy ciasto nie będzie się kleić. Za pomocą foremek wycinamy na cieście pojedyncze kształty.{ Nie muszą to być wcale serduszka, a na przykład kwiatki}* Następnie układamy je na wyłożonej uprzednio pergaminem{ papierem do pieczenia} blasze, a w końce serc wkładamy drewniane patyczki. Jeśli to wykonamy, wkładamy nasze ciasteczka do piekarnika na dwadzieścia pięć minut.{ Warto nastawić sobie budzik, by nasze ciasteczka się nie spaliły, gdy pochłonięte czymś innym o nich zapomnimy}. Warto być ostrożnym przy wkładaniu ciasteczek do piekarnika, ponieważ można łatwo się poparzyć. Czy pamiętacie jeszcze jak się robiło cukier królewski? Mieszamy ze sobą cukier puder, kilka kropel cytryny i jajka.Poste , czyż nie?W czasie gdy nasze ciasteczka będą się chłodzić, podzielmy lukier tak, aby rozłożyć go w trzech miseczkach i dodajmy barwnik spożywczy.
Potem wystarczy już tylko ozdobić nasze ciasteczka lukrem. Niech poniesie was fantazja ! Oprócz tego możecie jeszcze związać patyczek tuż przy ciasteczku kolorową tasiemką.

02_03_decorazione



*Moje wskazówki i porady.

Tak oto doszliśmy do końca przepisu, mam nadzieję, że post mojego autorstwa przypadł Wam do gustu.

Smacznego!






_________________________________________________________________________________


2.  Cake pops- ciasto na patykach.


Czy wiecie jak zorganizować naprawdę niepowtarzalne i wyjątkowe przyjęcie niespodziankę ? Mam bardzo prosty przepis, który jest niezwykle wyjątkowy. Kule z ciasta pokryte czekoladą i ozdobione kolorowym cukrem.


Oczywiście zanim przystąpimy do pieczenia musimy sprawdzić czy w domu mamy wszystkie niezbędne produkty. A czego potrzebujemy?

                                                          ♥♥♥

Składniki:

♥ 1 placek z ciasta biszkoptowego
♥ 250g dźemu morelowego
♥ 100g białej czekolady
♥ 2 krople cytryny
♥  Pasta cukrowa
♥ Różne dekoracje



Jeśli jesteście już pewni, że wszystko co niezbędne leży na blacie gotowe by zacząć piec przejdźmy do przygotowanie ciasteczek.

Przygotowanie:

Najpierw musisz pokruszyć rękami biszkopt, wsypać go na miseczki i dodać dżem.
Następnie utwórz jednakowej wielkości kulki i włóż je na 15 minut do lodówki bądź zamrażalki.                                                      

W między czasie przygotuj lukier do dekoracji ciasta. Jeśli nie masz gotowego w domu łatwo przyrządzisz go samemu. Wystarczy wymieszać puder z jajkami i kilkoma kroplami cytryny.





Teraz czekoladowe tło: Umieść czekoladę w misce i włóż do kuchenki mikrofalowej, a następnie trzy lub cztery razy przez około 10 sekund mieszając po wyjęciu czekolady z mikrofali powtórz tą czynność { Czyli najpierw wkładacie czekoladę do mikrofalówki na 10 sekund, wyjmujecie, mieszacie i powtarzacie tą samą czynność 3-4 razy}

Potem poprzebijaj kulki patyczkami{ jedna kulka jeden patyczek}.
Zanurz kulki w czekoladzie i umieść w lodówce do schłodzenia.





Wreszcie możemy zanurzyć lizaka i następnie według swojego kaprysu udekorować kulkę.









                                   Mam nadzieję, że post mojego autorstwa się Wam spodobał.


Smacznego!

7 komentarzy :

  1. Świetny przepis! Dziękuję za przetłumaczenie :* W najbliższym czasie na pewno go spróbuję wykonać!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie dziękuję! Już dzisiaj pojawi się nowy przepis. Mam nadzieję, że będzie również ciekawy jak poprzedni.*-*

    OdpowiedzUsuń
  3. Jejku, aż nie wiem który deser zrobić pierwszy… Oba wyglądają tak pysznie!
    Bardzo ci dziękuję za przetłumaczenie, jesteś świetna <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo Ci dziękuję, dzisiaj dodam kolejny przepis. Mam nadzieję że też się spodoba.

      Usuń
    2. Nie mogę się doczekać! :)

      Usuń
  4. Hej mogę to dodać na swojego bloga?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście tylko chciałabym abyś napisała, że zostało to przetłumaczone z języka hiszpańskiego na polski przeze mnie ( Violetta Love ).
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękujemy za komentarze. To dzięki nim chcemy dalej pisać i dzielić się znalezionymi informacjami. Bez Wam ten blog by nie istniał =)